Učestala pitanja

UČESTALA PITANJA

Poslovni savjetnik je osoba s koja Vam, kombinacijom vlastitih znanja i vještina s poslovnim iskustvom, može pomoći da u svoje poslovanje uvedete dobre poslovne principe, dokazane u praksi. Temeljem snimke stanja Vašeg poslovanja, poslovni savjetnik će Vam predložiti promjene u  poslovanju, koje su primjerene Vašim potrebama i mogućnostima, a može Vam pružiti i potporu u implementaciji tih promjena.

Dobar poslovni savjetnik ima bogato poslovno iskustvo i odgovarajuće reference. Znanja i vještine su nužan preduvjet za poslovno savjetovanje, ali praktično iskustvo je ono što čini razliku. Drugo važno obilježje dobrog poslovnog savjetnika je rad “s korisnikom”, a ne “za korisnika”. Umjesto da Vam nudi gotova rješenja, zadržavajući svoje znanje za sebe, dobar poslovni savjetnik će zajedno s Vama raditi na rješavanju poslovnih izazova, te razvijati Vaša znanja i vještine.

Ovisno o problemu koji treba riješiti, poslovnom će savjetniku biti potrebno određeno iskustvo iz Vaše ili neke slične djelatnosti. No, u nekim je situacijama bolje kada tog iskustva nema ili je ograničeno, jer se time izbjegava “robovanje” određenim industrijskim standardima i/ili ustaljenim praksama.